De mooiste stranden van Curaçao

Waarschijnlijk komt u ook naar Curaçao voor de witte stranden en azuurblauwe zee om op een strandbedje of in een stoel met uw voeten in het water te genieten van uw welverdiende vakantie. Vanuit Chico’s Seru Hulanda Resort bereikt u binnen 15 minuten de bekende stranden Mambo Beach en Jan Thiel baai met diverse Beach Clubs zoals Chill, Wet & Wild en Zanzibar. Liever een rustiger stand opzoeken waar de vissersbootjes nog aanmeren en de verse vis op het strand schoon gemaakt wordt behoort ook tot de mogelijkheden aangezien Curaçao over meer dan 40 stranden beschikt die u uitnodigen om te komen zwemmen nadat u door het witte zand erheen bent gelopen.

Pasa un bon Dia….ik wens u een fijne dag

Playa Lagun

Richting West Punt bevindt zich dit leuke kleine strand waar ook nog veel lokale bevolking komt en de vissersboten nog uit het water gehaald worden met de vangst van die dag. De zee is heerlijk om te snorkelen omdat er aan beide kanten rotsen te vinden zijn en als u trek hebt gekregen dan is het restaurant met schitterend uitzicht zeker een aanrader.

Playa Porto Marie

Dit strand staat bekend als één van de mooiste van Curaçao net als Cas Abou waar u een nog mooiere azuur blauwe zee aantreft als op de andere stranden op het eiland. Porto Marie staat ook bekend om de twee varkens die je op de parkeerplaats of op het strand aantreft waardoor er altijd iets te beleven valt.

Jan Thiel Beach

Eén van de bekendste stranden is Jan Thiel Beach met de Beach Clubs Zanzibar, Papagayo en Zest. Niet alleen overdag is het hier goed vertoeven op de strandbedjes maar ook voor een Happy Hour en voor een hapje eten bent u aan het juiste adres.

Genoeg van het zand tussen uw tenen dan kunt u bij Papagayo ook gebruik maken van het Infinity Pool waar u vanuit het zwembad over de kijkt.

Mambo Beach

Het andere meest bekende strand is Mambo Beach met de Beach Clubs Chill, Madero en Hemingway. Ook hier kunt u overdag op een strandbedje genieten van de zachte muziek en ’s avonds van de Happy Hours bij Wet & Wild. Tussendoor even shoppen is ook mogelijk op de boulevard van Mambo Beach of niet met je voeten in het zand een hapje eten dan zijn daar ook meer dan genoeg mogelijkheden voor bij Mambo Beach.

Playa Canoa

Aan de Noord kust bevinden zich niet veel stranden die toegankelijk zijn maar mocht u een SUV auto hebben, dan is Playa Conoa na een avontuurlijke rit te bereiken. U vindt hier een klein strandje met enkele strandbedjes maar de voornaamste reden om dit strand te bezoeken is toch wel het spektakel van de opspattende golven tegen de rode rotsen met op de achtergrond de cactussen en ander groen.

Playa Grandi

Op Westpunt vind u dit strand wat bekend staat om de schildpadden die u hier voor de kust aantreft. Doordat vissers de vers gevangen vis op het strand schoonmaken trekken de schildpadden naar de kust wat een mooi onderwater beeld geeft. Hebt u genoeg van dit strand bezoek dan de mooie stranden Grote en Kleine Knip die op steenworp afstand liggen.

Karakter Beach

Op dit strand moet u geweest zijn als u een dagje strand met een Infinity Pool wil combineren, zo´n mooi uitzicht vanuit het hoger gelegen zwembad heeft u nergens vanuit een zwembad op Curacao. Neem ook eens een cocktail of een lunch en geniet van de luxe op dit strand.

Blue Bay

Blue Bay ligt op het gelijknamige resort waar je ook een golfbaan vindt maar ook zwembaden voor als je na je dagje strand nog een duik wil nemen. Op het strand van Bleu Bay vind je een duikschool maar ook om te snorkelen is dit strand een aanrader door de vele rotsen.

Auto huren op Curaçao?

Met onze betrouwbare autoverhuurservice kunt u moeiteloos genieten van de vele bezienswaardigheden en geluiden die het eiland te bieden heeft.

Neem contact met ons op via de WhatsApp button of via ons contactformulier voor meer informatie
  • Betrouwbaar uw auto huren
  • Keuze tussen handgeschakeld en automaat
  • Aanbod van een compacte auto tot een SUV