Wat is er te doen op Curacao?


Een dag op Chico’s Seru Hulanda Resort is relaxt maar mocht u meer van Curaçao willen zien dan zijn onderstaande tips misschien iets voor u. Ga eens winkelen of een terrasje pakken in Willemstad of bezoek één van de leuke wijken, ga op ontdekking naar de flamingo’s of bezoek het Sea Aquarium.IMG 9178 Chico's Seru Hulanda Resort

Willemstad

Als je op Curacao verblijft kan een bezoek aan Willemstad natuurlijk niet ontbreken. Loop door Punda met zijn kleine straatjes, gezellige restaurantjes en winkeltjes en loop via het Waaigat naar de Ronde Markt met de handelswaren. Om de hoek vind je de Handelskade van waaruit je naar de Pontjesbrug kunt lopen om deze over te steken naar Otrabanda om daar het lekker lokale drankje Batido te drinken.

Dansen op Live Muziek

Welke dag het van de week ook is, ergens op Curaçao is wel live muziek te vinden. Is het woensdag, dan ga je naar Cabana waar een band en muzikanten op aanvraag allerlei liedjes spelen. Op dinsdagavond kun je terecht bij De Heeren voor live muziek terwijl je van een lekkere pasta geniet. Terwijl je op vrijdag en zondag bij Beach Club Wet & Wild met je voeten in het zand kunt dansen.

bright Chico's Seru Hulanda Resort
dolfijnen Chico's Seru Hulanda Resort

Zwemmen met dolfijnen

Altijd al met dolfijnen willen zwemmen dan ben je bij het Sea Aquarium aan het juiste adres. Hier kun je naar haaien kijken, walvissen spotten maar nog veel meer zeedieren van dichtbij bekijken. Het mooie van dit Aquarium is dat het en open water systeem heeft waardoor de dolfijnen ook in de zee kunnen zwemmen maar altijd terug komen omdat ze in het aquarium gevoerd worden.

Chichi

De Chichi staat bekend in Curaçao als “de oudere zus”, een sterke wellustige trotse Caribische vrouw waarbij de rondingen een knipoog zijn naar deze vrouwen.

Op 3 km afstand vind je Serena’s art Factory waar je een Chichi kunt maken op één van de workshops of er één kunt kopen in het leuke winkeltje.

chichi 2 Chico's Seru Hulanda Resort
IMG 9187 Chico's Seru Hulanda Resort

Wil jij graag meer informatie wat betreft de cultuur en bezienswaardigheden van de verschillende wijken op Curacao verkennen dan kan ik zeker Dundu Tours aanraden. Jacque is een enthousiaste vrolijke Antilliaanse vrouw die je meeneemt op avontuur door de wijken Scharloo, Otranbanda of Punda en Pietermaai. Ook voor een E-scooter tour of local food walk ben je aan het juiste adres bij Dundu Tours.

De zoutpannen van Jan Kok

Wil jij flamingo’s spotten ga dan naar de zoutpannen bij het oude landhuis van Jan Kok, hier vind je deze mooie roze vogels in grote groepen op zoek naar voedsel of slapend op één poot.

De zoutpannen zijn nu niet meer in gebruik maar werden in het verleden gebruikt voor de zoutwinning.

IMG 9021 Chico's Seru Hulanda Resort
santa martha baai Chico's Seru Hulanda Resort

Santa Martha baai

Als je richting Westpunt rijdt kom je mooie plekjes tegen, één ervan is Santa Martha Baai, nog een minder bekend plekje. Je hebt hier een schitterend uitzichtpunt over de bergachtige kustlijn, een rustig strand én een prachtig landhuis waar je lekker kunt eten.

Flora en Fauna op Curaçao

De flora en fauna op Curaçao is natuurlijk niet te vergelijken met Nederland. Het begint al met de palmbomen en cactussen die hier in grote getalen te vinden zijn maar ook de fauna laat je versteld staan. De halsbandparkieten, pelikanen, suikerdiefjes, troepiaal en flamingo’s die over vliegen als je op het strand ligt en dan heb ik het nog niet over de salamanders en natuurlijk de leguanen die je van een afstandje nieuwsgierig in de gaten houden.

IMG 9158 Chico's Seru Hulanda Resort